Završeno 50. Šokačko sijelo: srce puno ponosa!

U utorak 28. veljače, tradicionalnom Seljačkom zabavom u organizaciji KUU Tomislav Županja završeno je jubilarno 50. Šokačko sijelo pod nazivom „Oj Županjo, oj Županjo bečki perivoje“. Turistička zajednica grada Županje u sklopu 50. Šokačkog sijela organizirala je VII. Sajam Zlatne niti, te drugo po redu Pop Rock sijelo.

_DSC0017

VII. Sajam Zlatne niti trajao je od 23. do 26. veljače 2017. godine te su na Sajmu predstavljeni brojni proizvodi naših udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti, obrta i zadruga. Sajam je okupio više od 75 izlagača iz Osijeka, Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Donjeg Miholjca, Sikirevaca, Rokovaca, Bizovca, Bilja, Gradišta, Đakova, Starog Slatinika, Ivanić Grada, Vukovara, Štitara, Račinovaca, Oprisavaca, Tenje, Drenovaca, Antunovca, Nize, Slobodnice, Ivanovca Darde, Nuštra, Valpova, Šiškovaca, Koprivnice, te iz inozemstva – Bačkog Petrovca, Ljubuškog, Brčkog te Lukavca.

20170223_105546

Moramo se zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji Sajma, Gradu Županji i Izvršnom odboru 50. Šokačkog sijela te sponzorima: Ožujsko pivo, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Komunalac d.o.o. Županja, PZ Napredak Županja, Jet Set d.o.o. Vrbanja. Zahvaljujemo se svim posjetiteljima, institucijama, službama i medijima, a posebno Hrvatskom radiju Županja, koji su pratili naš Sajam, te Hrvatskoj radioteleviziji te Nova TV koje su popratile najavu jubilarnog 50. Šokačkog sijela u Zagrebu 11. veljače 2017. godine, te svima onima koji su pružili podršku na bilo koji način.

Za ugostiteljski dio ponude na Sajmu pobrinuli su se Pokretna ugostiteljska radnja “Radost”, a Sajam su svojom eno i gastro ponudom također uljepšali i naši dragi gosti KUD Herceg Stjepan iz Ljubuškog, te naše drage gošće KUD Sloga Bikodže i Udruženje žena Bošnjakinja Brčko Distrikt.

Zahvaljujemo svim izlagačima 7. Sajma zlatne niti. Bez truda i vrijednih ruku svih Vas koji ste izložili svoje proizvode i prezentirali svoj rad ovaj Sajam ne bi bio ovako uspješan. I naravno, zahvala svim posjetiteljima koji su prepoznali vrijednost ovog Sajma i svojim dolaskom podržali naše napore i želju da Sajam postane mjesto susreta, druženja, razmjene iskustva, znanja i vještina, promocije tradicijskih zanata i poticanja ekološke proizvodnje te zaštite tradicije Slavonije. Vjerujemo da smo kao organizatori u tome uspjeli.

Drugo po redu Pop Rock sijelo pop rockodržalo se 26. veljače 2017. godine te su nastupile grupe: „Stijene“ Klis, „Pravo lice“ Sarajevo, „Arman’s Groove“ Brčko te Andrea Eli iz Osijeka i Marin Stjepanović iz Županje. Zahvaljujemo im se na iskazanom povjerenju, također se zahvaljujemo i našim gošćama iz Primoštena – Ane Karenjine x4 i Klapi Divna Trpanj.

Raduje nas da je svake godine sve veća zainteresiranost izlagača za ovaj Sajam u Županji, a i da zainteresiranost za Pop Rock sijelo raste iz godine u godinu, kako i kod izvođača tako i kod posjetitelja  te da će postati prepoznatljiv događaj Šokačkog sijela i nadalje. Još jednom hvala svima na ukazanom povjerenju i uspješnoj suradnji. Vidimo se dogodine na 51 ŠOKAČKOM SIJELU!