Započeo projekt Lijepa naša Sava

U okviru međunarodne vrtne izložbe „Floraart“ i ove je godine održan tradicionalni „Savski sajam“. Dio je to manifestacije „Lijepa naša Sava“ kojom se promiče ideja povratka rijeci Savi i poticanja ekoturizma uz nju. Tijekom četiri dana, od 28. do 31. svibnja, na Savskome sajmu na Bundeku, osmome po redu, u zajedničkoj oraganizaciji Coca-Cole HBC Hrvatska i Turističke zajednice grada Županje predstavljeni su autohtoni proizvodi, hrana i piće te tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskoga kraja i ponude „Ceste zlatne niti“.

Tako su svi posjetitelji mogu razgledati ekološku posteljinu i posoblje Lijepa naša Sava, kušati riblji paprikaš i listariće, voćne rakije i likere te razgledati izložbe nadahnute motivima rijeke Save.

Lijepa naša Sava projekt je društveno odgovornoga poslovanja koji su 2008. partnerski pokrenuli Coca-Cola HBC Hrvatska, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatske vode radi promicanja svijesti o važnosti zaštite okoliša i vodnih bogatstava u Republici Hrvatskoj te poticanja održivoga kontinentalnog turizma.

Video sa savskog sajama na Bundeku u Zagrebu 2015.
Video sa savskog sajama na Bundeku 2015., 2.dio.
Video sa savskog sajama u Županji 2013., u okviru projekta Lijepa naša Sava
Video sa savskog sajama u Sisku, 2013.
Video sa savskog sajama na Bundeku u Zagrebu 2013.