Uspješno održane edukacije za obiteljski smještaj

Edukacije za male iznajmljivače s područja Vukovarsko-srijemske županije održane su 9. studenog u Županji i 10. studenog u Vukovaru. Trening radionice je vodio g. Nedjeljko Pinezić, predsjednik zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore.

Edukacije su održane s ciljem poticanja i osnaživanja obiteljskih iznajmljivača ali i ukazivanja na probleme s kojima se susreću iznajmljivači.

Aktualni i potencijalni iznajmljivači smještaja dobili su pregršt savjeta od toga kako započeti, do praktičnih smjernica i savjeta za promoviranje svojih objekata i najboljih načina privlačenja gostiju i stvaranja brenda dobrog domaćina.

“Pozicionirajmo obiteljski smještaj kao ‘superbrend’ hrvatskog turizma. Turizam čini doživljaj koji stvaraju ljudi, a Hrvati se smatraju najboljim domaćinima u Europi. Jedan čovjek sam ne može ništa, zajednica može mnogo.”, rekao je novinarima Pinezić. 

Nakon teoretskog i praktičnog dijela te boljeg upoznavanja samih iznajmljivača utisci su odlični, gdin Pinezić je pokupio velike pohvale za svoju prezentaciju.  Savjete i ideje koje je kroz osobno iskustvo dao polaznicima edukacija, svima će biti od velike koristi, ali i poticaj za napredak.

I ovim se edukacijama ponovno potvrdilo da su edukacije nužne i potrebne ne samo za iznajmljivače nego za sve koji su uključeni u turizam. Dobar predavač zaista može dati veliki doprinos, dati poticaj i dodatnu snagu onima koji se bave turizmom da ne odustaju već da budu ustrajni, da zajednički surađuju kako bi destinacija rasla i bila prepoznata.

Zahvaljujemo se svim sudionicima edukacije, medijima koji su nas pratili, Turističkoj zajednici grada Vukovara, Turističkoj zajednici Vukovarsko-srijemske županije, Gradu Županji i Hrvatskoj turističkoj zajednici na potpori.

20161109_134245