U Županji predstavljen program 23. Festivala glumca

Ivo Gregurevoć, Joško Ševo, Tomislav Palinić - Ćoša Fotografija © Dražen BotaU Gradu Županji, gradu domaćinu 23. izdanja Festivala glumca, održana je u subotu, 7. svibnja, konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni: novi predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo, domaćin festivala Ivo Gregurević te članovi ocjenjivačkog suda, Lidija Helajz, Sanja Marin i Draško Zidar.

Predstavljen je raspored izvedbi 18 predstava koje je Enes Kišević odabrao za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu, a koje će pred publika moći pogledati za trajanja Festivala, od 13. do 21. svibnja u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru.

Ivo Gregurević, domaćin 23. festivala glumca Fotografija © Dražen BotaNa konferenciji je uz glavni predstavljen i popratni program Festivala, koji uključuje Glumačko sjelo, Dan domaćina, Male noćne razgovore s glumcima, Teatar mladih, Glumce pjesnike, Trijenalnu izložbu najboljih kazališnih plakataKazališni kviz. Dobitnik trijenalne nagrade za Najbolji kazališni plakat je nagrađivani dizajner Vanja Cuculić, koji je nagradu osvojio za seriju plakata  za predstave kazališta Gavella iz Zagreba (devet plakata nastalih od početka 2014. do svibnja 2016. godine).

Svečanost otvorenja Festivala održat će se 14. svibnja u 21 sat u Dvorani ‘Mladost’ u Županji, a nakon svečanosti bit će izvedena predstava Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih HNK Split Priče iz Vukovara po tekstovima Siniše Glavaševića, u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Festivala glumca www.festivalglumca.hr.

Fotografije@Dražen Bota