TZ grada Županje s izlagačima na Savskom sajmu na Bundeku

U sklopu 51. međunarodne vrtne izložbe Floraart i ove godine održat će se Savski sajam na Bundeku. Tijekom tri dana, od 3. do 5. lipnja, na Savskom sajmu bit će predstavljanje autohtonih proizvoda, hrane i pića te tradicijskih obrta, zanata i rukotvorina savskog kraja. U organizaciji Turističke zajednice grada Županje predstaviti će se sljedeći izlagači:

– Snašini kućari, Gradište
– Udruga Zlatne ruke, Bošnjaci
– Mesnaca AS, Županja
– Rukotvorine Benčević, Vinkovci
– Udruga Bošnjački šlingeraji, Bošnjaci
– OPG Kalić, Đakovo
– Šarane tikvice Vinko Babić, Gradište
– Gudlin gastro, Petrijevci
– Udruga Bakin šporet, Osijek

Savski-sajam-na-BundekuU sklopu projekta ove će godine biti otvorena i sezona Savskoga raftinga Lijepa naša Sava, prvoga turističkoga i rekreacijskoga sadržaja na Savi u Zagrebu tijekom kojega će svi znatiželjnici moći pod stručnim vodstvom uživati u nesvakidašnjemu pogledu na grad na dionici od Jankomira do Bundeka.

Deveto izdanje savskog sajma

Podsjetimo, ovaj tradicijski sajam dio je manifestacije Lijepa naša Sava, društveno odgovornoga projekta koji su još 2008. godine pokrenuli Coca-Cola HBC Hrvatska, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save te tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva s idejom podizanja svijesti o važnosti čuvanja vodnoga potencijala, očuvanja posavske tradicije te poticanja turističkoga i gospodarskoga razvoja s ekološkim predznakom uz rijeku Savu.

Projekt danas okuplja više od 60 partnera na državnoj razini i lokalnim razinama, a višegodišnji partneri projekta su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo turizma, Hrvatske vode, Hrvatska turistička zajednica, Državni zavod za zaštitu prirode te gradovi Zagreb, Sisak, Županja i Slavonski Brod.

Ovogodišnje deveto po redu izdanje projekta Lijepa naša Sava, započelo je Savskim sajmom i najavnom konferencijom za medije u Županji 20. svibnja, a nastavlja se sajmom na Bundeku u okviru međunarodne izložbe cvijeća Floraart od 3. do 5. lipnja.