Plakat 13. Žetve i vršidbe u prošlosti

plakat-žetva-2015.Dopustite da vas obuzme dah tradicije i narodnih običaja na nesvakidašnjoj manifestaciji očuvanja žetvenih običaja s početka 20. stoljeća, na turističkoj atrakciji “Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti.
Uz vjerni prikaz kako se ručno kosilo i vršilo pomoću starih strojeva te kako se dobivao kruh naš svagdašnji, uživajte u bogatom gastro programu – žetvenim jelima i nezaboravnom šokačkom doručku na stolu od slame.
Za ovu godinu pripremili smo i nove atrakcije za sve posjetitelje.
Cijena ulaznice je samo 10,00 kn i uključuje doručak.

 

 

Kako nas pronaći?

Manifestacija “Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti” održati će se u Županji, na imanju “Ilijin i Rezin stan”, u dijelu grada koji se naziva Zapadne Kusare, odnosno u smjeru županjskih Virova i Lovačke kuće. Za one koji dolaze iz smjera Zagreb – Slavonski Brod kada siđete na naplatnim kućicama Županja, krenete u smjeru Županja – Orašje, na prvom raskrižju skrenete lijevo, prođete pored tvornice Tvin i tvornice Same Deutz-fahr (tvornice kombajna), nastavite se voziti ravno uz autocestu u smjeru Lipovca, pređete preko nadvožnjaka i odmah skrenete lijevo uz autocestu u smjeru Županja, vozite ravno do mjesta Žetve i vršidbe. Na dan održavanja manifestacije, dakle u subotu, 04. srpnja 2015. na glavnim raskrižjima biti će postavljeni putokazi, tako da vjerujem da vam neće biti problem pronaći mjesto održavanja manifestacije. Vidimo se na Žetvi i vršidbi u prošlosti!

Županja (Zapadne Kusare)
Zemljopisna širina: SJEVERNO 45° 6′ 51.98″ (izraženo u decimalnom zapisu 45.1144400)
Zemljopisna dužina: ISTOČNO 18° 43′ 34″ (izraženo u decimalnom zapisu 18.7261100)

karta žetva