Gastro ponuda Županjskog kraja vrlo je bogata i osebujnog okusa. Od lepinje i masnog kruha iz krušne peći i suhomesnatih proizvoda poput kulina, kulin seke, čvaraka, slanine, kobasice i švargla uz svježi sir i kajmak (vrhnje) do gulaša, ribljeg, gušćjeg, pilećeg ili fiš paprikaša. Tu su i razni specijaliteti od riječne ribe – šarana, soma, smuđa ili mesnih specijaliteta kotlovine, roštilja i odrezaka punjenih slavonskom šunkom i kulinom, sirom, gljivama, te divljač na razne načine. Od ukusnih kolača ne smijemo zaboraviti orahnjače, makovnjače, savijače, salenjake, listariće (poderane gaće), gužvaru, pogaču, kiflice i mnoge druge kolače i deserte.
Uz neizostavnu šljivovicu i domaćinstvo ljudi ovoga kraja hrana nastala po tradicionalnoj recepturi svojim mirisima, okusima i izgledima ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Čak štoviše gosti se vraćaju ponovno kako bi uživali u ukusnoj hrani spremljenoj i posluženoj s puno truda i ljubavi.
Guščji paprikaš
Ne baš tako davno, Slavonija je bila preplavljena domaćim guskama i patkama. Danas ćete ih rijetko naći i u seoskim domaćinstvima. Kako su guske bile omiljeni stanari dvorišta, a i potoka, tako su bile omiljene i na jelovnicima svečanih događanja. Od gusaka (i pataka) pripremala su se razna jela. U vrijeme vršidbe kada bi se uzimali nadničari, pripremao bi se tradicionalno guščji paprikaš. Uz poznate slavonske delicije – kulen, šunku, kobasicu, švargl i čvarke, pripremao bi se slavonski doručak uz domaću šljivovicu, a za ručak guščji paprikaš, koji bi se kuhao u velikim količinama na otvorenoj vatri.
Običaj kuhanja guščjeg paprikaša i slavonskog doručka zadržala je Turistička zajednica grada Županje, koja ga tradicionalno priprema svake godine u okviru kulturno-turističke manifestacije “Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti”.