Safe stay in Croatia

Safe stay in Croatia

Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo je projekt nacionalne oznake sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu pod nazivom „Safe stay in Croatia“ ciljem stvaranja sigurne destinacije, a samim time i poticanje svih dionika na pridržavanje epidemioloških mjera.

Svi zainteresirani dionici mogu se uključiti u ovaj projekt te svojim primjerom potaknuti i druge na odgovorno ponašanje.

Putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr možete dobiti na uvid sve prijavljene dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia.

Stoga sve koji su zainteresirani za sudjelovanje na ovom nacionalnom projektu pozivamo da se uključite te svojim sudjelovanjem doprinesete stvaranju sigurnog okruženja u Hrvatskoj.

Nositelji nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia mogu biti: smještajni objekti, restorani, barovi, avioprijevoznici, zračne luke, kolodvori, rent-a-car agencije, turističke agencije, turistički vodiči, pružatelji usluga u poslovnom turizmu, kulturne atrakcije poput muzeja i galerija, parkovi prirode i nacionalni parkovi, pružatelji usluga u zdravstvenom turizmu kao i ostali navedeni u protokolima.

Kako biste postali nositelj oznake Safe stay in Croatia prethodno se morate prijaviti na sljedećoj mrežnoj stranici: www.safestayincroatia.hr.

Kako biste stekli pravo preuzimanja oznake Safe stay in Croatia prilikom prijave slijedite navedene korake ovisno o kategoriji djelatnosti kojoj pripadate i to na sljedeći način:

• Na početnoj stranici je potrebno kliknuti na gumb „Prijavi se“

• Zatim će se otvoriti obrazac u kojem je potrebno popuniti sva ponuđena polja kako bi prijava bila valjana

• Iz padajućeg izbornika je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici po nazivom „Ime pružatelja usluge“ potrebno je upisati ime subjekta/pravne osobe

• Zatim u rubrici pod nazivom „Naziv objekta prijave“ potrebno je upisati ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, odnosno ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i dr.)

• Po ispunjenju prethodno navedenog, a prije odabira gumba pod nazivom „Pošaljite svoju prijavu“ obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola te da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti osoba

• Ukoliko je subjekt ispravno popunio sva polja, na ekranu će se ispisati poruka zahvale na sudjelovanju. Nakon toga, tim Safe stay in Croatia pregledat će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljenog e-maila te će ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta/pružatelja usluga bit će vidljivo na mrežnoj stranici.