Pokrenuta inicijativa “Upoznaj svoj grad”

Pokrenuta je inicijativa besplatnog vođenja za lokalno stanovništvo u Hrvatskoj – “Upoznaj svoj grad”. Dio ovoga projekta je i Županja.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske će 14. siječnja 2018.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. Ovoj hvale vrijednoj inicijativi priključila se i Županja.

Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, naglasila je kako se ovom akcijom na malo drugačiji način želi obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske. „Pozivamo sve građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i zajedno s nama otkriju skrivene priče koje pričaju. Smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine“, poručila je Nuić Prka, dodavši kako se projekt održava i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. 

U Županji će besplatno turističko razgledavanje započeti u 12:00 sati okupljanjem ispred zgrade gradske uprave. Razgledavanje će voditi Zvonimir Stjepanović u suradnji s Mirkom Bačićem, direktorom ureda TZ Grada Županja.