Ove godine najveći broj sudionika na Savskom sajmu u Županji

Projekt “Lijepa naša Sava”, koji sa Savskim sajmom u Županji započinje ovog petka, posvećen je podizanju svijesti o važnosti rijeke Save za sve vidove života hrvatskih stanovnika uz Savu a obilježit će ga brojna događanja uz predstavljanje velikog bogatstva i raznolikosti životnih aktivnosti uz Savu.
Lijepa naša Sava- ŽupanjaProjekt društveno odgovornog poslovanja “Lijepa naša Sava” partnerski su pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska.
Turistička zajednica grada Županje kao organizator Savskog sajma u Županji želi i na ovaj način potaknuti razvoj kontinentalnog ekoturizma i neiskorištenih potencijala uz rijeku Savu te sačuvati naše običaje i tradicijsku baštinu.
 

U prekrasnom okruženju Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera – graničarskog čardaka, sve posjetitelje Savskog sajma u Županji, osim degustacije tradicijskih jela savskoga kraja, očekuje veliki broj izlagača koji će prikazati svoje vrijedne radove i umijeća. Tako će se na sajmu naći suvenira, zlatoveza, šlinge, vina, etno kreacija, licitara, medenjaka ali i svježih jagoda.

FotorCreated - Radionice SavaUz brojne radionice i prikaze izrade zlatoveza, ružice za oglavlje, izrade etno frizura, šaranje tikvica, čijalo perja, tradicionalnu izradu sapuna, pjesmu i bećarce pridružite nam se u zvucima tamburice i ugodnom druženju.
Rijeka Sava stoljećima je spajala razne narode. Savom su plovili i trgovali, a na njezinim obalama nicali su veliki gradovi. Sava svojom ljepotom i svojom snagom nastavlja povezivati ljude nastanjene na njezinim obalama. Ona ih potiče na okupljanje i udruživanje kako bi od nje dobili najljepše i najkorisnije, ali joj i mnogo toga vratili, čuvajući njezine ljepote.