Otvorene prijave za sudjelovanje na VI. Sajmu zlatne niti

1800329_596019963823667_1138282711_nU Županji će se od 30. siječnja do 9.  veljače 2016. godine održati manifestacija 49. ŠOKAČKO SIJELO s temom “Idem šorom i pjevam bećarac”. 

Tako će Županja ponovno biti pozornica pjesme, plesa i svetkovine narodnih običaja na kojoj će se izmjenjivati brojni sudionici i sadržaji – Malo šokačko sijelo, Sijelo pučkih pisaca, Večeri folklora, Malo literarno sijelo, Vigor barmen kup, glazbena radionica tradicijskih glazbala, Večer uz tamburu te izložbe, predstave i promocije.

Turistička zajednica grada Županje će u okviru ove manifestacije  od 5. do 7. veljače  organizirati VI. SAJAM ZLATNE NITI. Sajam će i ove godine okupiti brojne izlagače, koji će u veselom pokladnom raspoloženju ponuditi razne proizvode poput izvornih suvenira, rukotvorina, predmeta od zlatoveza, narodne nošnje, etno kreacija, gastro proizvoda i mnogih drugih.

Sajam je zamišljen kao mjesto susreta, druženja, razmijene iskustva, znanja, ideja i vještina, s ciljem promocije tradicijskih zanata, razvoja ruralnog turizma, poticanja ekološke poljoprivrede i zaštite kulturne baštine. Prijave se primaju do popunjenja izlagačkih mjesta a najkasnije do 1. veljače 2016. godine. Prijava je valjana po uplati kotizacije.

Poziv za izlaganje – VI. Sajam zlatne niti 2016.

Prijavni obrazac za VI. SAJAM ZLATNE NITI

Opći uvjeti izlaganja – VI. Sajam zlatne niti 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Vjerujemo da ćemo i ove godine kroz održavanje VI. Sajma zlatne niti oživjeti i sačuvati bogatu tradicije našega kraja, skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i  rukotvorstvu te približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača.