O 51. Šokačkom sijelu – Lipo ti se Šokica opravlja!

U utorak 13. veljače, tradicionalnom Seljačkom zabavom u organizaciji KUU Tomislav Županja završeno je 51. Šokačko sijelo pod nazivom „Lipo ti se Šokica opravlja“. Turistička zajednica grada Županje u sklopu 51. Šokačkog sijela organizirala je VIII. Sajam Zlatne niti, te treće po redu Pop Rock sijelo.

 

VIII. Sajam Zlatne niti trajao je od 8. do 11. veljače 2018. godine te su na Sajmu predstavljeni brojni proizvodi naših udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti, obrta i zadruga. Sajam je okupio više od 80 izlagača iz raznih krajeva – Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Vukovar, Županja, Vinkovci, Ivanić Grad, Donji Miholjac, Koprivnica, Đakovo, Požega, Bizovac, Rokovci, Nuštar, Tenja, Ivanovac, Kloštar Ivanić, Gradište, Oprisavci, Darda, Antunovac, Tiborjanci, Satnica Đakovačka, Komletinci, Drenovci, Vrbanja, Bošnjaci, Štitar, Račinovci, Koška, Sikirevci, Ljubuški i Brčko.

 

Za ugostiteljski dio ponude na Sajmu pobrinuli su se Pokretna ugostiteljska radnja “Radost”, a Sajam su svojom eno i gastro ponudom također uljepšali i naši dragi gosti KUD Herceg Stjepan iz Ljubuškog, te naše Snaše Zlatne niti.

 

Zahvaljujemo svim izlagačima VIII. Sajma zlatne niti.

Bez truda i vrijednih ruku svih Vas koji ste izložili svoje proizvode i prezentirali svoj rad ovaj Sajam ne bi bio ovako uspješan. I naravno, zahvala svim posjetiteljima koji su prepoznali vrijednost ovog Sajma i svojim dolaskom podržali naše napore i želju da Sajam postane mjesto susreta, druženja, razmjene iskustva, znanja i vještina, promocije tradicijskih zanata i poticanja ekološke proizvodnje te zaštite tradicije Slavonije. Vjerujemo da smo kao organizatori u tome uspjeli.

 

Moramo se zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji Sajma, Gradu Županji i Izvršnom odboru 50. Šokačkog sijela te sponzorima: Ožujsko pivo, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Komunalac d.o.o. Županja, PZ Napredak Županja, Jet Set d.o.o. Vrbanja. Zahvaljujemo se svim posjetiteljima, institucijama, službama i medijima, a posebno Hrvatskom radiju Županja, koji su pratili naš Sajam, te Hrvatskoj radioteleviziji koja je popratila najavu 51. Šokačkog sijela u Zagrebu 25. siječnja 2018. godine, te svima onima koji su pružili podršku na bilo koji način.

Treće Pop Rock sijelo održalo se 11. veljače 2018. godine te su nastupile grupe: „Stijene“ Klis, „Pravo lice“ Sarajevo, “Divlje u srcu” Županja, te Marin Stjepanović iz Županje.

Raduje nas da je svake godine sve veća zainteresiranost izlagača za ovaj Sajam u Županji, a i da zainteresiranost za Pop Rock sijelo raste iz godine u godinu, kako i kod izvođača tako i kod posjetitelja  te da će postati prepoznatljiv događaj Šokačkog sijela i nadalje. Još jednom hvala svima na ukazanom povjerenju i uspješnoj suradnji. Vidimo se dogodine na 52. ŠOKAČKOM SIJELU!