Cesti zlatne niti dodijeljen Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Svečanom dodjelom nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, u utorak 15. prosinca završena je akcija ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. I ove godine, za nagradu „Suncokret ruralnog turizma“, koju organizira udruga „Klub članova Selo“ i tvrtka „HF Eko Etno Grupa“,  županije su prijavile brojne projekte  iz svih krajeva Hrvatske.

Proglašeni su  najbolji u šest kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija i vinski turizam.

Zlatnu povelju „Suncokret ruralnog turizma“ u kategoriji ruralno-turistički projekti osvojila je „CESTA ZLATNE NITI“ – projekt Turističke zajednice grada Županje. Nagradu je primio direktor Turističke zajednice zajedno s veselim nositeljima projekta.

Velika je to potvrda rada svih onih koji sudjeluju u ovom projektu i koji svaki na svoj način pričaju priču o našoj tradiciji, povijesti, načinu življenja i gastronomiji a koje veže zlatna nit. Dokaz je to da imamo što ponuditi turistima, da moramo biti ono što jesmo i cijeniti svoje.

Očekujemo i dalje potpore od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, te županije, gradova i općina čiji nositelji sudjeluju i čine osnovu „Ceste zlatne niti“ kao mikro destinacije, kako bi se ostvarili još bolji rezultati, veći broj dolazaka turista i povećanje ukupnog turističkog prometa.

20151216_134129SUN 4