23. FESTIVAL GLUMCA – Grad domaćin Županja

Od 13. – 21. svibnja 2016. godine održati će se 23. FESTIVAL GLUMCA.

F E S T I V A L   G L U M C A utemeljili su 1994. godine Hrvatsko društvo dramskih umjetnika Vukovarsko-srijemska županija. Podnaslovljen s – Festival monodrame i komorne scene –  FESTIVAL je posvećen prije svega glumcu i njegovu stvaralaštvu.

Jedini je festival u Hrvatskoj na kojemu je u središtu glumac, jer je glumac središte predstave, kazališta i svakog kazališnog događaja. Glumac je početak i zametak kazališnog čina, tijelo i duša piščeva djela. Glumac – i sam i kao mnoštvo – može s punim pravom reći “Kazalište – to sam ja!”.

Festival glumca se održava pod stalnim pokroviteljstvom Vukovarsko- srijemske županije u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru.

DOMAĆIN 23. FESTIVALA GLUMCA bit će prvak Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, istaknuti kazališni, filmski i televizijski umjetnik – akademski glumac IVO GREGUREVIĆ.

Ovogodišnji grad domaćin je GRAD ŽUPANJA. Svečanost otvaranja Festivala održat će 14. svibnja 2016. (subota) u 21,00 sat u Dvorani “Mladost” u Županji. Nakon otvaranja u Dvorani “Mladost” bit će izvedena predstava Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih HNK Split, autora i izvođača Pere Eranovića.

U petak, 20. svibnja od 13,00 sati u Županji na savskoj šetnici i u dvorištu Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber održati će se DAN DOMAĆINA 23. FESTIVALA GLUMCA.

Festival završava 21. svibnja u 20.00 sati dodjelom nagrada i priznanja svim laureatima u Dvorani “Mladost” u Županji. Prije toga, od 14.00 sati održat će se druženje na Glumačkom sijelu na Salašu Tena u Vinkovcima.

Sve predstave u službenoj konkurenciji izvest će se u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru.

Grad Županja svojim građanima poklanja sve predstave Festivala glumca u Županji – ulaz je slobodan. Pregled predstava u Županji:

Page1